A czy wogole kogos zwyzywalem za przeproszeniem?? Bo jak narazie wydaje mi sie ze wulgaryzmów tutaj nie uzylem. Po drugie juz pisalem ze to moja PIERWSZA dieta dlatego poczytalem na necie troche o tym i ulozylem sobie na podstawie strony ktora ww. gdzie jest kakulator ktory wyliczyl mi zapotrzebwanie na B T W, a sa mi znane glowne zrodla białka bo [...]
poczytaj troche forum, bo do stosowania diety nawet czyjejs wymagany jest jakis niewielki chociaz poziom wiedzy, wiec musisz wiedziec jakie sa zrodla ww bialka czy tl carbo kosztuje 20 zl za kg i wystarczy jakbys go bral 30-40 g wiec sa to smieszne pieniadze bo przy cwiczeniu 3xtydzien starcza na 2 miechy ale jak nie chces to moze byc banan ale [...]
......::::::::: Krotko i rzeczowo na wstepie cos od siebie:::::........ Na poczatek chce powiedziec , ze uzylam przegladarki na rozne sposoby by sprawdzic czy tematu nie powiele - ale nie znalazlam. Jesli taki temat juz istenieje , prosze moderatorow tego dzialu o polaczenie mojego artykulu z juz istniejacym. Polemika z jednym forumowiczem, [...]
[...] ja sie spotkałem z teoriami na temat zalanej sylwetki po laktozie w wywiadach z zawodnikami . A oni raczej maja dostep do innych supli i nie musza pic mleka jako jednego źródła białka. Co dziwniejesze niektorzy całkiem odstawiaja nabiał podczas rzeźbienia co już jest wogole dla mnie niejasne. Ps.Obecnie pije 0,5 litra mleka na dzień i jjem [...]
[...] tą dietę, bo chociażby jak byk stoi napisane przy śniadaniu banan. a na dole napisałem, że w okresie robienia masy jedynie pilnuję aby tłuszczu nie było za mało. jakie źródła? chociażby wymienione ciastka owsiano-rodzynkowe, sosy które lubie dodać do piersi i ryżu, majonez do tuńczyka, oliwki których co prawda nie wymieniłem ale lubie dodać [...]
[...] zmniejszyć poziom kortyzolu, hormonu stresowego, towarzyszącego intensywnym treningom, który może wprowadzić organizm w stan katabolizmu(spalania tkanki mięśniowej). Dobre źródła: Papryka, brokuł, pomarańcze, pomidory, truskawki i kalafior. WITAMINA E: Witamina E zmniejsza ilość kinazy kreatynowej (CK) - enzymu, który jest wskaźnikiem [...]
[...] składającą się z 5ciu posiłków o kaloryczności 500 400 400 300 200kca l w kolejności śniadanie -> kolacja. http://www.dobradieta.pl <- tu masz tabele kaloryczne. Jako źródła węglowodanów : kasze, ryż brązowy, płatki owsiane nieoczyszczone, chleb żytni razowy jako źródła białka: pierś z kurczaka, chudy twaróg, chuda wędlina (jeżeli musisz [...]
[...] w sam raz - czyli na 60gr węglowodanów owinno przypadać ok 20gr tłuszczy. Ten posiłek powinien być równiez bardzo kaloryczny. Łączenie różnych rodzajów tłuszczy w jednym posiłku(nasycone/nienasycone): odradzam taką taktykę, w każdym posiłku staram się aby 70-80% kcal pochodzących z tłuszczu pochodziło z jednego, najcześciej roślinnego źródła.
Ydgard proces redukcji, to chociażby w jakimś tam stopniu ograniczenia w dostarczaniu pewnych składników. I z tego powodu nie warto zaczynać tego teraz, przy rechabilitacji. Jednak , jeżeli zachwujesz sie jak przeciętny zjadacz chleba i wcinasz normalny pokarm, który często szanujący sie człowiek nie powinien dotykać(pizza, hamburgery itp), to na [...]
[...] to silne połączenie może również pomóc zneutralizować pośrednio powstawanie kwasu mlekowego (zakwasy) i dać sygnał organizmowi do użycia tlenu w celu spalania tłuszczu jako źródła energii. Tauryna, bezwodna betaina i tyrozyna mają szeroki wachlarz funkcji fizjologicznych i metabolicznych i zostaly dodane do GreenMagnitude dla mocnych efektów [...]
350g białek z jaj to jakieś 38g białka, więc sam widzisz że są lepsze źródła, oliwe dałbym tu "na goło", bo jak będziesz na niej smażył, to większość zostanie na patelni, warzywa to obojętne jak zjesz.
[...] na powiększenie masy mięśni. Podczas przedłużających się wysiłków dochodzi do niedoboru aminokwasów (jak wspominałem wcześniej), związanego z wykorzystaniem ich jako źródła energetycznego oraz substratów do syntezy substancji czynnych metabolicznie (np. aminy sympatykomimetyczne). Stan taki odpowiedzialny jest między innymi za tzw. [...]
[...] i łatwo przyswajalnej postaci. Proces obróbki kulinarnej powoduje niestety duże straty witaminy C i dlatego zup, podobnie jak gotowanych jarzyn nie można traktować jako jej źródła. Wartość odżywcza zup w proszku jest niższa niż zup domowych, jednakże należy zaznaczyć, że są nierzadko także produktami o niższej kaloryczności, niż zupy domowe. [...]
a i jeszcze jedno przed treningiem unikaj wegli prostych daj zlozone np kasza gryczana lub ryz brazowy i w zupelnosci wartosc 100 gram wegli przed treningiem powinna wystarczec a i do ostatniego posilku doloz troche tluszczy np garstke orzechow wloskich lub odrabine oliwy i stosunkowo nie masz zrodla bialka kazeinowego ktore jest bardzo dobrym [...]
w twojej diecie brakuje mi warzyw i owoców, nie polecam też masła jako głównego źródła tłuszczu (oliwe daj lepiej, nie we wszystkich posiłkach, ale daj), dobre też są orzechy, wase proponuje zastąpić chlebem razowym, urozmaicaj źródła białka i zmniejsz ilosc tego pełnotłustego brie.
"jem duzo bialka(ryz,.... , owsianki,..." Jak to jest BIALKO to ja juz sam nie wiem.. Jestem wegetarianinemod 9 lat i wierz mi ze tacy jak ja najszybciej zaaprobuja takie produkty jako zrodla bialek! Ale nie! Nieeeee! Inna sprawa: poza tym ze boisz sie podstawowyc cwiczen : Twoj trening jest tak szablonowy jakby na tasmie w fabsyce go [...]
[...] białko oraz jako element wspomagający zabiegi mające na celu poprawę składu ciała. Dawkowanie: wg indywidualnych potrzeb od 1 do 3 batonów na dobę, zawsze wtedy gdy potrzeba źródła dodatkowych protein. Skład: syrop skrobiowy, polewa czekoladowa lub jogurtowa, białka serwatkowe, tłuszcz roślinny, ryż ekstrudowany, odtłuszczona mąka sojowa, susz. [...]
[...] zwłaszcza przez osoby aktywne między innymi sportowców dyscyplin siłowych i sylwetkowych, jak i wszystkich mających zwiększone zapotrzebowanie na wysoko-jakościowe źródła protein. Przydatny również w okresie rekonwalescencji po przebytych zabiegach operacyjnych i chorobach przebiegających ze wzmożoną stratą azotu. Informacja [...]
Mocno mi się nie podoba w jaki sposób rozkładasz białka, tłuszcze, węglowodany w posiłkach np: przed treningiem dałeś odżywkę białkową i wyszło Ci 70 g białka, po treningu dałeś 0 g białka i póżniej jakieś 12, 20 g... słabo wybrałeś żródła węglowodanów, z tłuszczami też jest przeciętnie - to tak wstępnie. Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-10-17 [...]